Бившият шеф на военното разузнаване: Македонските медии може да се сравняват само с тези в Северна Корея

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тезата, че спирайки Северна Македония за Европейския съюз отваряме пътя за засилването на влиянието на Русия в региона, е абсолютно фалшива. Това коментира ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване пред Радио „Фокус“.

„Каква по-широко отворена врата за руско влияние от сръбското присъствие и влияние в Северна Македония? В коя столица централният булевард носи името на Тито – в София или в Скопие? В Скопие. Коя държава вместо да извади от учебниците обидни и фалшиви квалификации спрямо партньора си от НАТО и съсед България, въвежда задължителното изучаване на сръбски език? А знаем кой е стожерът на руското влияние на Балканите“, посочи генералът.

Той даде пример с последните писания в македонските медии, където отново България е представена като враг.

 

„В последните дни по страниците на медиите в Скопие се подвизава лицето със звучното име Тито Петковски, вчера във вашата агенция сте публикували едно от неговите изявления. Той е бивш зам.-председател на парламента на Македония, дълги години депутат и лидер на една създадена 2015 година партия – Нова социалдемократическа партия. На 6 януари тази година, само преди няколко дни, във „Фейсбук“ той пише: „Национал-шовинистичките изјави на Радев,Трифонов и сличните на нив бугарски политичари,само потврдуваат дека, Бугарија беше и останува голем и, за сега, единствен отворен непријател на Македонија и Македонците“.

Генерал Червенков посочи, че македонските медии могат да се сравняват само с тези в Северна Корея.

„Не можеш да коментираш нищо, четеш само положителни неща за страната. И оставаш с впечатление, че по-велика държава на света от Македония няма – всички се съобразяват с нея“, посочи Чавдар Червенков.

„Тази политика, която не е от вчера, а от десетки години, очевидно е дала своите резултати. И ако ние се надяваме на някаква бърза промяна в отношенията, мисля че жестоко се лъжем. Да не кажа и нещо по-категорично – май сме изпуснали влака“, допълни генералът

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар