Бившият шеф на Google: AI е отговор на кризата в раждаемостта

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият главен изпълнителен директор на Google, Ерик Шмид, отправи предупреждение относно ниския прираст на населението на върха на Съвета на главните изпълнителни директори. Събитието се състоя в Лондон и бе организирано от “Уолстрийт Джърнал”.

Бившият шеф на Google: Изкуственият интелект е опасен

По думите на Шмид изкуственият интелект е “екзистенциален риск”, който може да доведе до “убие или нарани много, много хора”.Но преди човечеството да стане жертва на излязъл от контрол изкуствен интелект, то може да се самоунищожи само.


Всички демографски данни сочат, че ще има недостиг на хора за работа. Буквално твърде много работни места и недостатъчно хора поне за следващите 30 години“, твърди Шмид.

Последните му коментари бяха в отговор на притесненията, че изкуственият интелект може да причини големи смущения в работата чрез автоматизация. Но тъй като вече имаме по-малко бебета, той изглежда казва, че ще имаме нужда от AI, за да решим този проблем.

Шмид смята, че вижда в изкуствения интелект не проблем, а спасение от спадналата раждаемост. Причината е, че алгоритмите ще могат да заемат много от свободните работни места, предотвратявайки криза в производителността.

Бившият шеф на Google допълни, че не смята за необходимо правителствата да налагат рестрикции пред развитието на изкуствения интелект. Вместо това разработчиците трябва да бъдат оставени да се саморегулират.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар