Александър Андреев

Бивш комунистически цензор в радио София и ченге от ДС обяви Кокорчо за новия Иван Костов (ДОКУМЕНТИ)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Асен Василев – новият Иван Костов? Много прилики ще открием, ако се вгледаме по-внимателно в техните траектории и в политическия им образ. Но има и една съществена разлика“.

Така започва коментар на Александър Андреев, разпространен от либералната медия „Дойче веле“.

Според него Асен Василев от „Продължаваме промяната“ е новият Иван Костов. Според изданието, двамата имали много прилики, като изключим факта, че единият е учил в София , а другия в „Харвард“ и забележете – и Костов и Василев, са харизматици – политици, които умеят да вдъхновяват и да увличат хора, които рано или късно се превръщат в своеобразни гурута и духовни предводители.

По-важното в случая е да се разкрие кой е Александър Андреев, автор на пасквила. Александър Андреев заема позицията ръководител на българската редакция на радио „Дойче веле“. Но никъде в неговата официална биография няма да прочетете с какво всъщност се е занимавал преди 10 ноември 1989 г. Това, както добре знаете, е най-строго пазената тайна на българските политици, журналисти, коментатори, анализатори и т.н. – какви са били в мрачните години на комунистическия тоталитаризъм, пише сайтът „Zonanews“.

Истаната е, че Александър Андреев е бил цензор. През 80-те години на миналия век е бил завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София. Името му протича в документи на Държавна сигурност, които се съхраняват в архива на Комисията по досиетата.

Ето един от тях, който безапелационно доказва, че към 1988 г. Александър Андреев е бил сред високопоставените цензори в Главна идеологическа редакция на радио София. Това се разбираме от сведение на агент „Асен“ на Шесто управление на ДС, който донася за коментари и настроения относно предаване, посветено на проблеми за наркоманията в комунистическа България.

Сценарият за предаването бил „даден за четене на завеждащия редакция Александър Андреев“, който вече го бил „парафирал като каза, че няма нищо антимарксистко или срещу партията“. Край на цитата! В документа протича и името на някогашния еврокомисар Меглена Кунева, която по това време е радиоводещ в предаването „Добър ден“.

И така – днешният шеф на българската редакция на германското радио DW е бил комунистически цензор, завеждащ редакция в Главна идеологическа редакция на радио София. И е решавал дали да се спре или не дадено предаване в тогавашното радио София!

Днес същият бивш високопоставен идеологически цензор в тоталитарна България лее елейни слова за лицето Асен Василев, сравнявайки го с Иван Костов – лице, което отдавна трябваше да е трудоустроено там, където ще има възможност да прави от големи камъни малки камъни, а от малките камъни – чакъл. Това е минималното, което този тип може да свърши, за да му се въздаде справедливост за повсеместната нищета и рязко осиромашаване на милиони българи вследствие на политиката на кабинета „Петков“, където той беше финансов министър.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran


Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар