Бизнесменът Ивайло Пенчев обвини КФН в поръчков натиск – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесменът Ивайло Пенчев обвини Комисията за финансов надзор в институционален натиск. Причината е проверка на онлайн платформата му “Окшънайз” и клиентите в нея.

В платформата клиентите обявяват какви стоки и услуги са им нужни, а доставчиците се конкурират с различни оферти. Поводът за проверката на КФН са застраховките, за които също се сключват сделки чрез платформата, каза шефът на “Уолтопия” по бТВ.

По думите от КФН защитават конкретен интерес и действат по поръчка. “Чувствам се обект на поръчкова атака”, каза той.

От КФН обвиниха на свой ред Пенчев в натиск срещу независим регулатор и в опити да подрие авторитета на институцията. 

В официална позиция брокерите пък коментират, че бизнесменът категорично не е запознат със законите в застраховането, но приветстват нови участници на пазара, ако те спазват професионалните правила.

Според Пенчев сигналът за проверката е дошъл от застрахователна агенция, макар че от КФН първоначално са казали, че са се самосезирали. Той поясни, че “Окшънайз” е клиентски центриран свободен пазар, който обръща начина, по който човечеството пазарува. Така например, ако някой обявява, че иска да си купи айфон, всеки продавач има право да подаде оферта.

“Има търгове, в които офертите по една покупка достигат до 300, а в някои случаи цените падат в пъти и корупцията изчезва, както е например при застраховките, откъдето тръгна проблемът. Унищожаваме корупцията, затова ни удрят”, заяви бизнесменът.

По думите на бизнесмена, клиентите му също са били проверявани, което създавало у тях усещане, че вършат нещо нередно. “Това е институционален натиск. Комисията действа против интересите на потребителите на застрахователни услуги”, оплака се той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар