Бизнесменът, открил огън по спецслужбите край Москва, стрелял с картечница от 1948-а

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесменът Владимир Барданов, който откри огън по служители на спецслужбите в село Нови Вешки край Москва, е стрелял по тях с леката картечница “Дегтярев” от 1948 г. Това съобщава ТАСС, като се позовава на източник от правоприлагащите органи.

Оръжието е намерено в изгорялата къща на стрелеца. “Силно е изгорено, но ще бъде изпратено за анализ”, твърди източникът.


Стрелба и взривове при спецоперация в предградие на Москва

Той добави, че по време на битката със специалните сили Барданов се е движил из къщата и е сменял оръжията няколко пъти.

По-късно в къщата е намерен и принадлежащ му пистолет “Кедр” със заглушител. Този тип оръжие в момента е на въоръжение в Руската гвардия и Министерството на вътрешните работи.

В къщата на Барданов е открит и голям склад за оръжие. Открити са ловни карабини МА-136, “Аншуц” и “Блазер” Р93, пушка МЦ-109, пушка с нарезна цев и травматичен пистолет Grand Power T10.

Вчера сутринта служители на ФСБ и Министерството на вътрешните работи отиват в къщата на 61-годишния бизнесмен, за да извършат проверка по доклад за участието му в незаконен трафик на оръжие.

След като вижда служителите, Владимир Барданов открива огън с картечницата и хвърля две гранати през прозореца, когато силите за сигурност вече са в двора на къщата му. След това бизнесменът се барикадира и се открива престрелка.

Последва щурм на спецчастите, а Барданов загива при пожар, след като в къщата му са изстреляни термобарични гранати.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар