Сърбия

Бизнесмен и шепа разгневени сърби нападнаха български журналисти с камъни

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът на предаването за разследваща журналистика по БНТ „Следите остават“ е бил нападнат в Сърбия. Това съобщава държавната телевизия.

Нападението е станало между 14.30 и 15.00 часа на пътя пред мината „Подвирове“ в село Караманица, Босилеградско. Екипът е имал редовна акредитация от Министерството на културата и информирането на Сърбия да снима замърсяването на околната среда за предаването.

Журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов са били придружавани от екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „Балканка“ и д-р Валентин Янев, Бранко Митов, и Димитър Димитров от Босилеград.

На около 50 метра от входа на мината те са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Телевизионният екип и екоактивистите са слезли от колите и са тръгнали пеша към входа на мината. В този момент са били нападнати с камъни от около 6-7 души, сред които са били директорът на „Босил-метал“ Миодраг Вукайлович, шефът на охраната на мината и работници.

Камерата на оператора е ударена с камък. Хвърляни са големи камъни и към от хората, с което са застрашени живота и здравето им. Димитър Димитров е бил ударен с юмрук в гърдите, а дрехите на на Бранко Митов били скъсани.

За случая са сезирани посолството на България в Белград и генералният ни консул в Сърбия, а екипът е пуснал жалба и до полицията в Босилеград.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар