Бизнесът недоволства, че ще харчи много, профсъюзите – че заплатите за отделни сектори пак не стигат – Бизнес

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бизнесът недоволства, че ще харчи много, профсъюзите – че заплатите за отделни сектори пак не стигат

стоп кадър/НОВА НЮЗ

Бизнесът недоволства, че ще харчи много, профсъюзите – че заплатите за отделни сектори пак не стигат. И докато парите за държавната хазна биват разхождани по парламентарни комисии, синдикатите вече обещават, че ще стачкуват, тъй като са недоволни от разчетите. Има, обаче, сфера от бизнеса, която ще запази по-ниското ДДС – 9% и за следващата година получават заведенията. Темата коментират бившият зам.-министър на финансите Любомир Дацов и председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Дацов каза, че много хора не съобразяват, че данъчните приходи трябва да бъдат осигурени от държавата, за да покрият разходите. Ресторантьорите не трябва да запазват 9% данък, заяви финансистът.

Алибегов е на мнение, че 3% дефицит не трябва да се обвързват с хотелиерството и ресторантьорството. Той посочи, че секторът е внесъл повече пари в бюджета, което означава че бюджета не е ощетен. Алибегов допълни, че ДДС върху книгите вече е определен преди време. Той посочи, че не всички в бизнеса могат да плащат заплатите на служителите по банков път.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар