Биков: Започнахме да мислим по-сериозно за водата, но махнем ли се от властта, всичко пропада!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Със сигурност водната криза в Перник е сериозен проблем. Ние имаме своята част от политическата отговорност, но ако има добра новина, то тя е, че много по-сериозно започнахме да мислим за водата, като за нещо ценно.

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Ние сме малко разглезени от природата и гледахме на водата, като нещо, което ни се дължи“, допълни той.

„Има много засегнати хора. Ако досега имаше много кризи, които ни засягаха пряко, сега имаме криза, която е измерима. Важно е да намерим реалните параметри на кризата. Не трябва да се подценява или хиперболизира. Има почва за постигане на съгласие с опозицията и вярвам, че ще се стигне до общо решение, което ще реши проблема с години напред“, вярва Биков.

„Отговорността трябва да е персонална и който умишлено е крил проблема трябва да понесе своята отговорност. Кризите не трябва да се крият, а проблемите трябва да се решават“, подчерта Тома Биков.
Той призна фактът, че доста хора са знаели за проблема с водата и са криели.
„За Перник през годините е направено много и то не бива да се омаловажава. Има още какво да се направи“, смята депутатът от ГЕРБ“.
„Генерализирането и насаждането на тезата, че за да се оправи всички, трябва да се зачеркне ГЕРБ, е илюзорно. Притеснен съм, че ако ние се оттеглим от властта, няма да се случи нищо добро“, заяви представителят на най-голямата партия в парламента. Той призова да не се търси причина за сваляне на правителството.
„Политическата криза няма да реши проблема на Перник. Това поведение е безотговорно“, смята Тома Биков, цитиран от blitz.bg.
Те ти булка, Спасов ден! Значи Тома Биков признава, че досега са мислили за водата като за нещо, което не е достатъчно ценно, за да го пазят. Ами то, какво друго да каже, след като неговия вожд даде язовирите на частници, които ловяха в тях риба, докато язовирните стени се късаха, заливаха десетки селища и убиваха невинни хора.
И това не е просто безотговорно, а престъпно поведение на властта. Но, ако продължим, ще видим, че герберите сигурно са смятали, че и въздухът не е достатъчно ценен. И не предприемаха нищо, за да бъде той чист.
Ами корупцията по най-високите етажи на властта?! За това какво ще каже Биков?! Ами здравеопазването, което бе превърнато в търговия със здравето на хората?! Ами енергетиката, която бе превърната в дойна крава за наши хора?! Борисов умишлено ликвидира Южен поток, не строи АЕЦ „Белене“, зароби държавата да плаща космически цени на вятърните мелници и соларните панели, които се опитват да изцедят малко ток, както го е правил Робинзон Крузо. И токът, естествено, стана много по-скъп.
Ами боклуците, които ни продават като храна в магазините?! Дори само за едно от изброените престъпления, правителството трябваше не само да си отиде, но и да е станало вече клиент на съда.
Но, вместо това, Тома Биков философства, че вотът на недоверие бил безотговорен?! Това нахалство е по-голямо дори от приказките на вожда. Само че и това не е достатъчно на Биков. Затова той включва в действие мантрата, че ако ГЕРБ напусне властта, държавата ще се срине.
Сакън, България не може без ГЕРБ и без Борисов. Такива вопли се чуват вече от доста време. Но истината е съвсем друга. Борисов и ГЕРБ пречат на страната. И трябва да си ходят. Веднага!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар