Биков: подадем ли оставка сега, това означава фалит на България

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Осъзнаваме натиска, на който сме подлагани от различни страни. Ако подадем оставка, през есента и зимата България ще затъне в икономическа криза. Когато има политическа нестабилност и липса на диалог, както и терен, върху който да се води този диалог, от политическа и икономическа криза може да се ескалира в конституционна такава”.

 

Това каза народният представител от ГЕРБ Тома Биков по БНТ.

“Разбирам исканията на протестиращите и емоцията на площада, но за разлика от БСП и ДПС, ние носим отговорност, както колективна, така и персонална. Оставка означава да хвърлим страната в хаос”, каза още той.

По думите му протестите са променили дневния ред в обществото.

“Сега вероятно ще имаме по-малко енергия за справяне с икономическата криза. Това ще продължи и след изборите. Парламентарните избори няма да бъде ключ към решаването на проблемите”, предупреди той.

Той допълни, че ВНС е за възстановяване на политическия диалог, който е прекъснат. “Великото народно събрание изисква да бъдат събрани 2/3 от гласовете на депутатите, за да бъде решена политическата криза. Ако не го приемат, то всеки ще носи отговорност за това”, обобщи той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар