Бил Гейтс предупреди: Много хора ще умрат

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трябва да гарантираме по-голям равен достъп до ваксините, смята той

Съоснователят на „Майкрософт“ Бил Гейтс взе участие в онлайн конференция, посветена на здравеопазването, чийто символичен домакин на събитието е италианската столица Рим.

По време на включването си Гейтс призова по-богатите страни да поделят част от ваксините си срещу COVID-19 с по-бедните държави, защото в противен случай „много хора ще умрат„.

Вече година се намираме в пандемия, за което време постигнахме невероятно научни постижения, като например бързото разработване на ваксините, но днес по-важното е целият свят да може да се възползва от тях, подчерта той.

По думите му щедрите дарения на ваксини, медицински апаратури и лекарства все още не е достатъчно, за да бъде овладяна пандемията в глобален мащаб и допълни, че ако ситуацията в САЩ и ЕС значително се подобрява, в някои региони положението е изключително тежко.

Трябва да гарантираме по-голям равен достъп до ваксините. Повече от 80% от първите милиарди дози отидоха в проспериращи страни. Ако не запълним тази огромна дупка, ще загинат много хора, предупреди Бил Гейтс, цитиран от онлайн изданието Infobae.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар