Бил Гейтс: AI е готов да унищожи Google и Amazon

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бил Гейтс заяви, че AI асистентите скоро могат да направят търсачките като Google остарели, като коренно променят поведението на потребителите онлайн.

Личен агент с изкуствен интелект. Това е следващото голямо нещо, защото никога повече няма да отидете на сайт за търсене, никога няма да отидете на сайт за продуктивност, никога повече няма да отидете на Amazon“, каза Гейтс по време на събитие на Goldman Sachs, посветено на AI, съобщава CNBC.Тези асистенти с изкуствен интелект могат да “четат нещата, които нямате време да прочетете“, каза той, позволявайки на потребителите да стигнат до информация, без да се налага да използват търсачка като Google.


Съоснователят на Microsoft прогнозира през февруари, че “печалбите на Google от търсенето ще намалеят“, тъй като Microsoft успя да “се движи доста бързо” с AI.

Гейтс е оптимистичен по темата за изкуствения интелект от известно време. Преди месец той заяви, че AI в крайна сметка може да научи децата как да четат. Дори в рамките на “следващите 18 месеца изкуственият интелект ще влезе като помощник на учителя и ще даде обратна връзка относно писането“, каза той. “И тогава те ще увеличат това, което можем да направим по математика.

 

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар