Путин

Бин Салман и Путин: ОПЕК+ намалява добива на петрол

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В съвместно изявление след срещата си саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман и руският президент Владимир Путин подчертаха необходимостта всички държави от ОПЕК+ да се придържат към споразумението на групата за намаляване на добива, като заявиха, че това ще послужи на интересите на световната икономика, съобщи Al Arabiya.

На 30 ноември производителите на петрол от ОПЕК+ се споразумяха за доброволно съкращаване на добива с близо 2 млн. барела дневно от началото на следващата година.

По време на срещата, която беше първата им от октомври 2019 г. насам, двамата лидери изразиха мнението, че е важно да се засили сътрудничеството в различни области, включително нефт и газ, технологии и комуникации.

Темата за войната между Израел и Хамас и влошаващата се хуманитарна ситуация в Ивицата Газа също не беше подмината. Освен че подчертаха необходимостта от „прекратяване на военните операции в палестинските територии“, те призоваха и за защита на цивилното население в съответствие с международното право и международното хуманитарно право.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар