Битият студент от протестите: Опитаха се да ме премажат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Хващат те, повалят те на земята. И вече опитват да те премажат. Арестуват те и ти се нахвърлят като глутница вълци”. Така студентът Евгени Марчев описва пред NOVA нощта на протеста миналата година, когато той бива пребит и арестуван.

Срещаме се с него малко повече от година след протестите. Разпространите видео записи връщат и спомените му от вечерта на ареста – особено отношението на полицаите към задържаното момиче.

„Помня както самото влачене така и ударите, така и най-грозният момент, който е заснемането на момичето. Тя се съпротивляваше през цялото време и доколкото си спомням казваше да престанат. Подобно сексуално посегателство пред Министерския съвет вече повече от година не може да се установи? Това е просто срамно за цялата институция на МВР”, казва Евгени.

Днес той смята, че арестите и насилието тогава са били целенасочени – да всеят страх и да потушат протестите. А кадрите според него са били умишлено укривани.
„Трябвало е да ги скрият. Било е в тяхна полза да ги скрият. Тогава опитаха по всякакъв начин да потулят случилото се. И до някаква степен със сигурност успяха, понеже ние нямахме по никакъв начин как да докажем какво се е случило. Беше дума срещу дума”, разказва още Марчев.

Според органите на реда тогава – полицейско насилие е нямало, а някои от полицаите бяха наказани със забележка.

„На първо място е унижението – размятат те, тъпчат те и те мачкат, защото си отишъл на протест. Лично аз не съм влизал в контакт с нито един полицай и не съм мятал нищо по тях”, добавя Евгени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар