Битката за Мосул навлиза в нова фаза

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ислямска държава” не спира да атакува с атентати западния свят, само че в последно време започва да търпи все повече провали. В следващите дни се очаква и битката за иракския град Мосул да премина в нова фаза. Иракските сили възнамеряват да възобновят офанзивата срещу терористичната групировка.

Това съобщи командирът на американски батальон в района подполковник Стюарт Джеймс. В интервю за Ройтерс той посочи, че тече подготовка за следваща фаза на операцията и започва проникването във вътрешността на източната част на града.

Предстоящите действия ще изложат американските военни, които участват в операцията, на по-голям риск. Въпреки това, опасността все още се оценявала като умерена, подчерта Джеймс. Той отбелязва, че развитието на ситуацията ще зависи от съпротивата, която “Ислямска държава” окаже.

“Ако постигнем голям успех през първия ден и успеем да се разгърнем, тогава тя може да тече много бързо”, каза Джеймс.

Припомняме, че в битката за Мосул участват 100 хиляди иракски войници, кюрдски сили и шиитски бойци. Това е най-голямата наземна операция в Ирак от американската инвазия през 2003 година насам. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар