Битката за новия парламент: Посланията на „Изправи се! Мутри вън!“ броени дни преди вота

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Закриваме кампанията на „Изправи се! Мутри вън!“ с надежда и усмивка. Това заяви в „Тази сутрин“ лидерът на коалицията Мая Манолова.

„Да отстраним мутрите от властта и хазната. Да подкрепим всеки човек и малък бизнес. Да направим съдебна реформа, така че хората да са спокойни за парите и имуществото си. За да се превърнем от държавата на „Седемте джуджета“ в държава с осем милиона джуджета. За да сложим юзди на монополите. Ние имаме план – „План за защита на обикновените хора в България“, каза Манолова.

По думите ѝ мутри са тези, които в момента ни управляват и са „изстъргали“ хазната. Според нея държавните пари са насочени към „чекмеджетата на премиера“.

 

„Готови сме да наречем близкия приятелски кръг на премиера Борисов по този начин. Имената на тези, които печелят обществените поръчки без правила. Тези, които са се наредили около „Автомагистрали“ – само в условията на криза оттам се раздадоха над 5 млрд. лв. Като казваме „мутри“, това са онези с по едно име – Маджо, Маргините, Таки“, посочи тя.

Манолова отрече около нея да има подобен тип личности. Тя посочи, че финансирането на „Изправи се! Мутри вън!“ е прозрачно, а основно е харчено за билбордове и офиси. Досега кампанията им струва около 150 хил. лв., а парите са от дарения.

„Един офис струва, колкото един купен глас. На последните избори в Мъглиж – 300 лв. плащаха хората на Борисов за един купен глас. 300 лв. струва наемът на един офис за месец. Хората с оранжевите маски, за да си опазят 300-те лв., направиха схемата. Да влезеш в секцията с оранжева маска, която след това да оставиш и след това да бъде отчетена, е ясна схема за купуване на гласове и контролиран вот“, заяви Манолова.

Относно срещите ѝ с бизнесмена Васил Божков тя коментира, че не е получавала пари от него, за разлика от други политици.

„Тогава той беше уважаван бизнесмен, с който премиерът се снимаше, той беше на малко име с Владислав Горанов. След това се оказа, че е плащал такса „спокойствие“. Аз съм го виждала само преди кампанията (б.р. за местни избори), по негова покана, за да разкаже какво мисли той“, заяви Манолова.

Цялото интервю на лидера на „Изправи се! Мутри вън!“ вижте във видеото.

В два поредни дни bTV ще ви представи в „Тази сутрин“ финалните предизборни участия на лидери и водачи на листи на първите седем партии, по социологическите данни на „Алфа Рисърч“ и „Маркет Линкс“, с които bTV си партнира на тези избори.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар