Битката за президент е по-интересна с Герджиков, твърди проф. Пиргова – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Битката за президент е по-интересна с Герджиков, твърди проф. Пиргова

Стоп кадър, Нова тв

Изключително интересна е появата на проф. Герджиков, битката за президент ще бъде вече доста по-интересна, може би няма да има много размествания, но винаги е възможно, коментира политологът Мария Пиргова в ефира на Би Ти Ви.  

 

Основният въпрос в случая е как ще се групират електоратите при евентуален балотаж, отбеляза и колегата й Петър Ганев.  

 

„Не трябва да забравяме, че на 21 ноември, когато ще е  вторият тур на президентския вот, това ще е четвърти по ред избор. Тогава мотивацията на хората няма да е твърде висока, ще имат предимство електоратите, които са по-твърди“, отбеляза Ганев.

 

Според политолога гласовете на ДПС със сигурност няма да отидат при Румен Радев, но трябва да предположим, че проф. Герджиков не би отблъснат подкрепата на ДПС.

 

„Проф. Герджиков има доста дълъг политически стаж и вероятно се е появил като кандидат за президент от собственото си желание да се прояви в тази кампания. не смятам, че това е фигура, която има по-особени връзки. Това е академичен човек, издигнат по собствена воля и от политиците, които искат да имат такава национална фигура“, коментира Мария Пиргова.

 

Според Петър Ганев профилът, на който отговаря проф. Герджиков е този, който ГЕРБ са търсили.

 

„Те търсиха непартиен кандидат, който да привлече по-голяма периферия и да покаже стъпка в посока излизане от изолацията на ГЕРБ. Кандидатурата на Борисов щеше да предизвика обратния ефект“, посочи той.

 

Според Мария Пиргова с Румен Радев като президент промените имат о-голям шанс, а с проф. Герджиков ще се търси по-скоро умиротворение.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар