Война

Битката за Соледар: Мащабни загуби на киевския режим

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) понасят огромни загуби в битката за Соледар на територията на Донецката народна република. Киевският режим е принуден да използва голям брой резерви за стабилизиране на фронтовата линия след пробива на руските части в града.

 

Телеграм каналът „Военна хроника“, позовавайки се на източници, съобщава, че от 30 декември до 7 януари частите на въоръжените сили на Украйна, защитаващи Соледар, са загубили най-малко 500 човека убити и ранени.

„Според «Военната хроника» най-големи загуби са претърпели 1-ви, 2-ри, 3-ти и 4-ти батальони от 46-та отделна аеромобилна бригада на Въоръжените сили на Украйна. В края на декември тази формация беше недокомплектована с мобилизирани от Кировоградска, Сумска и Тернополска области, но поради липсата на бойна подготовка повече от половината от мобилизираните загинаха шест дни след пристигането си на фронта”, отбелязва авторът.

Известно е, че на 3 януари поради големите безвъзвратни загуби командването на бригадата е било принудено да изпрати рота за радиационна, биологична и химическа защита на първата линия на отбраната. 24 часа след като били изпратени на фронтовата линия, украинските военни спрели да са на връзка и в момента се водят като безследно изчезнали.

Понастоящем поддръжката на частите на украинските въоръжени сили вътре в кварталите с тежка техника е затруднена не само поради боевете в тесните улици, но и поради невъзможността за бързо прехвърляне на нова бронирана техника и подкрепления.

ПП

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар