Биткойнът отбеляза най-ниската си стойност от края на февруари

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Цената на биткойна се понижи до двумесечно дъно днес, продължавайки едномесечния си спад. Несигурността около президентските избори в САЩ и информацията за предлагане на биткойни от несъществуваща криптоборса, базирана в Токио, повлияха негативно на стойността на най-известната криптовалута, предават Ройтерс и БТА.

Цената на биткойн се понижи с 5 на сто към 17:15 часа бълг. време, до 57 218 долара за брой, малко над отбелязаното по-рано днес дъно от 57 053 долара. Така криптовалутата достигна най-ниската си ценова точка от края на февруари.

Най-голямата по капитализация криптовалута в света беше под натиск през последните месеци. Спадът се ускори тази седмица, след като първият дебат между кандидатите за президент на САЩ Джо Байдън и Доналд Тръмп повдигна опасения, че Байдън може да бъде сменен като кандидат на Демократическата партия.

Дигиталната валута регистрира силно начало на годината след пускането на борсово търгувани фондове за биткойн в САЩ. Цената на биткойна скочи до рекордно равнище от 73 803,25 долара в средата на март. Оттогава насам обаче биткойнът загуби повече от 21 процента от стойността си.

Политическата ситуация, нагнетена от парламентарните избори във Франция и Великобритания, води до известно намаляване на риска, казаха анализатори, наред с променящите се шансове в предизборната кампания в САЩ.

Анализаторите също така акцентираха върху информацията, че водещата световна борса за криптовалути Mt.Gox, преди да спре да функционира през 2014 г., се изплаща на своите кредитори, което може да доведе до намаляване на цената на биткойн, ако тези кредитори решат да разпродадат своите виртуални токени.

“Има очаквания, че някои от тези първоначални купувачи на биткойни ще започнат да продават, което би представлявало значителна част от пазара”, ​​според Тони Сикамор, пазарен анализатор в Ай Джи (IG).

Той добави, че макар това да е период на консолидация за криптовалутата след силния растеж по-рано тази година, тя може да тества отново мартенските върхове и вероятно да достигне ниво от около 80 000 долара.

Етерът, втората най-популярна криптовалута след биткойна, се търгуваше за 3097 долара днес, или с повече от 5 процента под вчерашната си цена. Това представлява ценови минимум за криптовалутата от средата на май.

Етерът е поевтинял с повече от 22 процента спрямо максимума, отбелязан в средата на март.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар