Бит от полицаи разказа пред депутатите: Изритаха ме в главата и лещите ми паднаха

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Свидетелски разказ за преживяното по време на миналогодишните протести изслушаха депутатите от комисията, която разследва полицейското насилие. Пред тях се яви един от пострадалите миналия септември – Даниел Павлов.

“Полицаите ме изритаха така в главата, че лещите ми паднаха”, описа той преживяното пред комисията, оглавявана от Николай Хаджигенов.

“Може да съм бил по-емоционален, но не съм извършил нито физическо, нито вербално насилие. Бях се обърнал настрани, трима или четирима полицаи ме издърпаха агресивно, повалиха ме на земята и ме изритаха в главата. Лещите ми бяха избити от очите. В продължение на 20-30 секунди не можех да си поема никакъв въздух заради силното извиване на ръцете отзад и чувствах, че умирам – до такава степен изпитвах болка“, разказа Павлов.

По думите му полицаите и прокурорът са твърдели, че е оказал съпротива при ареста.

“Подали сме сигнали в МВР, в прокуратурата за полицейско насилие. Беше ми изпратено писмо от прокурор Иво Боев, който казва, че не открива никакво полицейско насилие, а аз съм оказвал страхотна полицейска съпротива. Бил съм ритал полицейския бус, което е копи пейст, доста други обвиняеми го имат. И пиратка, гръмнала в очите на полицай съм бил метнал. И двете не са верни. Прокурорът казва, и че не е упражено никакво насилие срещу мен, което не е вярно”, свидетелства още потърпевшият.

Председателят на комисията Николай Хаджигенов изброи имената на седем полицаи, заснети да бият протестиращите зад колоните на Министерския съвет. Той твърди, че става въпрос за Митко Савовски, Стоян Стоянов, Венцислав Георгиев, Али Алиев, Дани Димитрова и Андон Андонов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар