Биячът на Митко Чорапа държал бара си в Капана отворен през локдауна, докарал и пилон за танцьорки ФОТОФАКТИ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Куп проверки за нередности в обекта YellowDot в Капана, стопанисван от нападателя на добилия национална популярност ром-търговец Митко Чорапа – Ивайло Пенов, са правили органите на реда в месеците на локдауна. Показно и сякаш напук на всички в квартала, задържаният за хулиганската проява адвокат работеше през цялото време от ноември до март, когато другите заведения бяха затворени. Между тези месеци срещу него има и най-много подадени сигнали.

Поредна проверка в работещото по време на локдаун заведение през зимата

От Районна прокуратура информираха, че служителите на реда са констатирали нарушения на противоепидемичните мерки в заведението YellowDot на няколко пъти. Читател на пловдивския сайт podtepeto.com, чиито собственик също има заведение в Капана, пък изпрати кадри от зимата, на които ясно се вижда как въпросният обект е единственият работещ в Капана, при пълна забрана за това.

Ивайло Пенов е запалил огньове за клиентите си в единственото работещо заведение в Капана през зимата

“Заведението не просто бе отворено, а отвън имаше маси и столове, гъби за топлене на клиентите, палеха дори огньове. Заведението работеше и вътре на пълни обороти, като персоналът дори канеше пешеходците в иначе тъмния и пуст квартал да играят настолни игри, да се стоплят и да пият по нещо вътре, напълно открито и спокойно. По това време всички други бяха под ключ. Само този човек имаше наглостта да работи, при това пред очите на всички”, пише свидетелят.

Официално от прокуратурата съобщават, че на Пенов са наложени 4 акта за нарушения на чл. 209 А във връзка с чл. 65 ал. 1 от Закона за здравето. Той е санкциониран заради работещия обект и допускане на клиенти.

Въпреки системните проверки и актовете, Пенов продължи да работи през целия период, в разрез с всички указания на здравните власти и с всички етични норми на този вид бизнес, който претърпя огромни вреди в рамките на локдауна.

С отварянето на заведенията отвън, при ограничения за шум и работно време, Пенов продължи с нарушенията, като докара вишка пред заведението си, на която качи танцьорки и диджей в опит да превърне Капана в Слънчев бряг.

Съоръжението, естествено, бе докарано незаконно в квартала. И тогава полицията на няколко пъти идва пред YellowDot заради сигнали за силния шум от импровизираната дискотека на открито.

В крайна сметка терорът на Ивайло Пенов в Капана приключи. Заведението очевидно няма да заработи с това име и под неговото управление. Утре изтича 72-часовият арест на адвоката-хулиган.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар