Благоевград отвори фитнес залите и моловете ден, след като ги затвори

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на Регионалната здравна инспекция – Благоевград, д-р Калоян Калоянов, отмени част от ограничителните мерки, които бяха наложени в Благоевградска област, заради плавното нарастване на броя на заболелите от COVID-19.

Фитнес залите и моловете отварят врати днес, каза д-р Калоянов пред Радио Благоевград.

Те ще работят при ограничено работно време и при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Отмяната на заповедта на директора на здравната инспекция дойде след като вчера фитнес инструктори, спортисти и граждани протестираха вчера пред сградата на Областната администрация.

Днес те са имали среща в РЗИ и са успели да убедят здравните власти, че е безопасно да работят.

Работното им време ще е до 21 ч., посещаемостта трябва да е 50%, отстоянието между клиентите да е 1,5 м, маските са задължителни. Ще бъдат взети и допълнителни противоепидемични мерки.

И докато Благоевград отваря фитнесите и моловете, то Бургас от днес ги затваря. Носенето на маски на открито също става задължително, ограничават се масовите мероприятия и на открито, и закрито,

От днес до 26 март във Варненска област също затварят кина, музеи, галерии, както и всички сценични прояви и концерти.

От днес в София и областта става задължително носенето на маски за лице на пазари, тържища и базари, заведенията ще работят до 22 часа, продължават засилените проверки за спазване на противоепидемичните мерки в градския транспорт и в търговските обекти.

Във Великотърновска област също спиряха работа тържищата и пазарите за промишлени стоки на открито, ограничават се и масовите мероприятия.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар