ТАСС: Отстъпващи от Мариупол украинци са пленили българския кораб „Царевна”

Близки на моряците от „Царевна“: В Донецк са им помогнали, българските власти не са ги търсили

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близки на българските моряци от кораба „Церавна“, който беше блокиран край Мариопул, разказаха подробности за евакуацията на екипажа.

Припомняме, че вчера правителството обяви, че корабът се изтегля успешно от водите край Мариопул, а днес руското посолство у нас съобщи, че моряците са настанени в хотел в сепаратистката Донецка народна република.

„Може би са били в непосредствена близост частите на Донецката армия. Моряците са отишли при тях и са казали, че искат да се евакуират, а от ДНР са приели на драго сърце идеята и са казали дори „Какво чакахте досега“. Това разказа Катерина Димова – съпруга на Рали Димов, който е бил на борда. От Донецките части са им казали: „Знаем, че вашето правителство не ни харесва, но ние не можем да ви оставим тук, длъжни сме да ви помогнем“. Представителите на Донецката армия дори са се извинили на екипажа за причиненото неудобство, е разказал Димов.

„Всичко са организирали и първата им работа е била да ги снимат, за да можем близките им да видим, че са живи и здрави. Дали са им храна, настанили са ги в хотел, осигурили са им транспорт“, каза още тя.

По думите на близките им, моряците все още чакат инструкции от българското външно министерство.

Съпругите на моряците потвърдиха, че никой от екипажа не е бил отвличан, нито е бил заложник. „Всички са добре, здрави са, имат телефони“. Близките им споделят, че са преживели истински ужас в последните дни.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар