Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България от дарения за Турция – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо един милион евро е достигнала сумата, събрана в България от дарения по сметката, открита за подпомагане на пострадалите от земетресенията в Турция миналия месец, съобщава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионният канал представя справка за финансовата помощ, събрана в различни европейски страни, за разрушените от земетресенията на 6 февруари райони на Турция.Германия, където живее голямо турско малцинство, е отделила 41 милиона евро за Турция и 67 милиона евро за Сирия, която също пострада тежко от двете земетресения в Южна Турция с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер.


Общата финансова помощ на Австрия за пострадалите от трусовете в Турция възлиза на 9,5 милиона евро, от които три милиона са осигурени от държавата, два милиона от федералните провинции, а останалата част е от индивидуални дарения.

Финландия е осигурила за Турция и Сирия общо един милион евро, а Швеция предоставя 14 милиона евро за двете страни.

Правителството на Нидерландия отпуска финансова помощ в размер на 20 милиона евро за двете пострадали от трусовете страни.

От дарителски кампании са събрани над 152 милиона евро, а местните власти ще предоставят над 11 милиона евро. Дарителските кампании там все още продължават.

Над 141 милиона евро за Турция и Сирия осигурява Великобритания, включително 48,59 млн. евро осигурени от правителството. В Италия за Турция са събрани 1,75 милиона евро, в Унгария – около 294 хиляди евро, в Румъния – 1,21 милиона евро.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар