Близо по един милион лева на месец излизат специализираните полицейски операции на МВР

България, МВР, Общество
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

МВРНад 4,4 млн. лв. от бюджета на МВР отиват за покриване на разходите по провеждането на специализирани полицейски операции за първите пет месеца на 2016 г. Това заявява вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС. За периода януари-май т.г. са проведени общо 21 специализирани полицейски операции.

Главният секретар на МВР е разпоредил провеждането на 11 СПО, а директорът на Главна дирекция “Национална полиция” – на 9. Вътрешният министър е разпоредил провеждането на една целогодишна специализирана полицейска операция, която се отнася до командироването на служители за охрана на българо-турската и част от българо-гръцката граници.

Средствата от над 4,4 млн. са отишли за покриване на трудовите възнаграждения, осигурителни и здравноосигурителни вноски, извънреден труд и материално-технически разходи. Служителите, които са участвали в СПО са положили 404 519 часа извънреден труд, на стойност 1 112 535 лв. За командировки на полицейските служители са изплатени още 1,8 млн.лв. А транспортните разходи и горивото са на стойност 740 207 лв. От данните изнесени от Бъчварова не става ясно дали в тези разходи влизат и средствата, които МВР отделя за да плаща командировъчните на полицаите от вътрешността на страната, които са изпратени да пазят държавната граница от засиления мигрантски натиск. /БГНЕС

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар