Близо 10 000 служители на МВР участват в охраната на изборния ден – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 10 000 служители на МВР ще участват в охраната на изборния ден. До момента са получени над 2100 сигнала за нарушаване на политическите права на гражданите.

От вътрешното министерство допълват, че преобладаващата част от сигналите – 1161 са свързани с купуване на гласове в полза на политическите партии или коалиции. 652 са за други нарушения, а 292 – за неправомерна агитация. Наблюдава се увеличение с над 86% на подадените сигнали спрямо тези за същия период на изборите за местна власт през 2019 година.  Образувани са общо 192 досъдебни производства. За срок до 24 часа са задържани 117 лица. Съставени са над 2800 предупредителни протокола и 36 акта за установяване на административни нарушения.  


Над 10,000 служители са ангажирани с охраната на обществения ред.  

Извършен е анализ на всички рискови места и секции, където досега са регистрирани нарушения на изборното законодателство. Те ще бъдат обезпечени с максимален брой служители на полицията и жандармерията.  

Продължава и функционирането на денонощната открита линия на МВР на телефон 02 901-12-98. И на имейл [email protected] за подаване на сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес. 

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар