Близо 123,9 милиона са потвърдените случаи на Covid-19 в световен мащаб – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 123,9 милиона са потвърдените случаи на Covid-19 в световен мащаб, а починалите са над 2,72 милиона. В редица страни броят на заразените продължава да расте. Въвеждат се и нови ограничителни мерки, въпреки че продължават ваксинационните кампании.

Гърция удължава до 5 април ограничителните мерки за влизане в страната. Изисква се и отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането.

В Германия властите планират ограниченията за пътуванията и бизнеса да останат в сила и през април. Канцлерът Ангела Меркел ще обсъди плана за мерките с лидерите на федералните провинции.

Северна Македония ще решава дали да бъде удължен полицейският час в страната, въведен на 10 март. Здравните власти в югозападната ни съседка са готови за допълнителни мерки, ако действащите сега не постигнат желаните резултати.

 

В Турция за една седмица броят на окръзите с много висок риск от зараза с коронавирус се е увеличил от 25 на 39, съобщават турските медии.

Страната класифицира окръзите  в четири групи в зависимост от броя на Covid случаите – с нисък, среден, висок или много висок риск от зараза.

Специализираният научен съвет за борба с коронавируса  в Турция предупреждава, че местните ръководства във всеки окръг трябва да вземат мерки според ситуацията, за да не се стигне до връщане на ограниченията в цялата страна, които бяха облекчени след 1 март.

Затягане на мерките се обмисля и в Словения.

Междувременно протести срещу ограниченията се проведоха вчера в Германия, Нидерландия, Италия, Полша, Финландия, Великобритания.

Ваксината е смятана за по-опасна, отколкото по-безопасна във Франция, Германия, Испания и Италия.

Доверието в безопасността на ваксините на компаниите “Пфайзер/Бионтек” и “Модерна” не се е променило, според проучването на ЮГов. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар