Близо 200 населени места са без ток – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лошото време у нас остави без електрозахранване 185 населени места само в Южна България. Най-много са те в Хасковско, Смолянско и Пловдивско. 76 аварийни екипа са ангажирани с отстраняването на повредите по мрежата, съобщиха от “ЕР Юг” (ЕВН). Някои от авариите обаче са в трудно достъпни райони. В същото време повече от 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани електропроводи са получени в оперативните центрове на пожарната, предаде БНТ.

Снеговалеж и силен вятър има още във Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

Получени са сигнали за паднали дървета и висящи опасни предмети от покривите на сградите. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале в района на Смолян. Общината още тази сутрин обяви бедствено положение. Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и около селата Киселчово, Черново, Мугла, както и Смолян – Пампорово.

Лошо е положението и в Североизточна България. Поради обилен снеговалеж и силен вятър временно е спряно движението по пътя Варна – Добрич, Добрич – Генерал Тошево – Кардам.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица.

Над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са получени в оперативния център на пожарната в Пловдив. Силният вятър е отнесъл част от покрива на столовата на СОУ “Христо Проданов” в Карлово, където също бе обявено бедствено положение. Учебните занятия обаче не са прекратени и няма опасност за учениците.

Спряно е движението по пътя Казанлък – Шипка, трафикът е насочен по обходен маршрут през Дунавци и Шейново – Шипка. Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар