Близо 570 млн. долара се оказаха откраднатите средства от криптоборсата „Байнанс“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Близо 570 млн. долара под формата на BNB токени са откраднати от най-голямата борса за криптоактиви „Байнанс“(Binance), предаде Си Ен Би Си. Сумата е значително над първоначално обявените днес за откраднати токени в размер на 100-100 млн. долара.

От платформата посочват, че обект на атаката е била кросчейн връзката й с т. нар „умна верига“ (BSC), което е дало възможност на хакерите да преместят BNB токени извън мрежата.Кросчейн връзките са инструменти, които дават възможност за прехвърляне на токени от един блокчейн към друг.


„Байнанс“ е спряла търговията с BNB токени и е прекратила временно създаването на нови блокове в BSC до разкриване на причините за пробива и отстраняването им, посочи в „Туитър“ главният изпълнителен директор на „Байнанс“ Чанпън Чжао.

Към момента на кражбата активни валидатори в блокчейна на BNB са били 26 възела.

„Проблемът се отстранява. Парите ви са гарантирани. Извиняваме се за неудобството“, посочи той при първоначалното обявяване на инцидента.

Атаката е поредната в криптосвета от началото на годината. По данни на компанията за блокчейн анализ „Чейнанализис“ (Chainalysis) досега жертва на хакери са станали активи на стойност 1,4 милиарда долара

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар