Блокадите на пътя в Обручище ще продължат и следващата седмица – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Блокадите на пътя Гълъбово- Мъдрец ще продължат и през следващата седмица до подписване на споразумение с пътната агенция за ремонт на отсечката. Това обявиха протестиращите от село Обручище, които трети ден блокират движението по пътя.

Въпреки заканите за безсрочно затваряне на пътя, блокадата днес бе периодично вдигана, за да се пропускат пътуващите за работа. Протестиращите са преброили над 2 хиляди автомобила, отделно автобуси и камиони.

Отсечката от Гълъбово до Мъдрец не е основно ремонтирана от 76-година, а местните протестират от години. Те не приемат и обясненията на пътната агенция, че средства има само за закърпване на трасето. Тенчо Кайряков от протестиращите обяви, че в понеделник в 6 часа пътя отново ще бъде блокиран. 

„Ще продължаваме докато подпишем споразумителен протокол за изкърпване и последващ основен ремонт на пътя с някой отговорен, с директора на областно пътно управление-Стара Загора. Ще правим и други блокади и ще преминем и към други мерки ако не подпишем протокол понеделник- вторник“, каза Кайряков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар