Блокиран трафик и във Великобритания

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова стачка на железничари от британската компания “Садърн рейлуейз” ще промени плановете на 300 000 пътуващи с влаковете по трасетата между Южна Англия и Лондон. Десетки полети в региона междувременно са анулирани заради гъста мъгла над Лондон. През целия дълъг новогодишен уикенд, включващ понеделник, който е почивен ден в Обединеното кралство, се очакват значителни смущения в ЖП трафика по линиите между южните райони на Англия и британската столица. Стачка на машинистите от синдиката “Аслеф” стана причина днес да спрат всички влакове на “Садърн рейлуейз”. Успоредно с тях стачкуват и колегите им, членуващи в друг синдикат – RMT, предаде БНТ.

Конфликтът между синдикалистите и “Садърн рейлуейз” трае вече месеци. Причина е желанието на компанията да остави сигурността на композициите в ръцете само на машинистите, докато в момента им помага втори служител, затварящ вратите на вагоните.

Освен това “Садърн рейлуейз” ядосва пътниците с чести закъснения, влакове, анулирани в последния момент, и недостиг на персонал. Желаещите да напуснат Лондон през уикенда и тези, които искат да пътуват за столицата, трябва да се съобразят и със смущенията, предизвикани от лошото време на Острова и в Европа.

Лондонското летище “Хийтроу” отмени днес близо 40 полета заради вчерашната мъгла, която бе още по-гъста и предизвика анулирането на 140 полета, заяви говорителка на летищните власти. Има и закъснения, уточни тя. Друго летище в столицата – “Гетуик” – анулира само няколко полета, но десетки излитащи и кацащи машини закъсняват, също заради мъгла, най-вече в останалата част от Европа.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар