Блокира достъпът на хронично болните до лекарствената система на НЗОК

Блокира достъпът на хронично болните до лекарствената система на НЗОК

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Хронично болни пациенти сигнализират за блокиран достъп до лекарствената система на НЗОК. Затруднения има и в алгоритъма за разплащане за болничните заведения, съобщава депутатът от БСП – Благовест Кирилов.

От пресцентъра на НЗОК потвърдиха за проблем в информационната им системата, но не уточниха какво точно е засегнато, информира бТВ.Оттам обясниха, че за нея се грижи Информационно обслужване и увериха, че вече се работи по отстраняването на проблема.


Преди месец от Националната пациентска организация излязоха с апел за подкрепа на хронично болните, които са в хронична битка с бюрокрацията у нас. Те настояха да се намери начин да се улесни пътят на пациента до лечение, без да пътува из цялата страна, както и лекарите в експертните комисии да получават достойно заплащане за експертизата си.

Този проблем може и следва да бъде решен посредством въвеждане на електронни протоколи, незабавното им изпълнение след издаване от специалист или комисия и регламентиране на възможността за достъп до неприсъствен, дистанционен преглед в условията на извънредна епидемична обстановка и по преценка на лекаря, извършван от специализирана комисия или от специалист по профила на заболяването, предложиха пациентите, изправени сега пък пред дигитална пречка.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар