БНР наказва дисциплинарно Волгин, установи нарушения в предаването му

БНР наказва дисциплинарно Волгин, установи нарушения в предаването му

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Програмният съвет на БНР установи нарушения в предаването „Политически некоректно“ на Петър Волгин, съобщават от медията. На водещия е наложено наказание.

Програмният съвет на БНР е разгледал изданието на предаването „Политически НЕкоректно“ с водещ Петър Волгин, излъчено на 10 април в ефира на програма „Хоризонт“. Единодушно е решено, че с действията си Волгин е нарушил правилника за редакционната дейност на БНР и етичния кодекс на служителите на БНР. В резултат на това, на Петър Волгин е наложено дисциплинарно наказание съгласно трудовото законодателство, съобщават от Националното радио.„Ръководството на БНР категорично се разграничава от всеки опит за провокиране на насилие и неговото оправдаване или одобрение, както и от всеки опит за дезинформация и разпространяване на фалшиви новини“, се казва още в позиция на радиото.


„Категорично заявяваме, че всяко нарушаване на закона, професионалните стандарти и етичните норми в програмите и платформите на обществената медия ще бъде санкционирано. Същевременно, няма да бъде допуснато вмешателство в работата на журналистите в общественото радио, в това число, сваляне от ефир на водещи под външно давление. Подобни решения ще се вземат само след задълбочен анализ и професионален диалог“, коментират от БНР.

Протоколът от заседанието на Програмния съвет на БНР може да прочетете ТУК>>

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар