БНТ като путинист, бойковист, политик или математик кани Николай Витанов?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няколко пъти тази сутрин по БНТ математикът проф. Николай Витанов подчерта, че ако не се предприемат путиновски мерки у нас, ще има криза с ваксинирането. За по-сигурно той обясни още, че у нас нямало Путин, значи няма да се подобри и положението. Засега с ваксинирането.

Зрителите би трявало да са разбрали от дебелите подчертавания, че не въведем ли путиновски мерки – спукана ни е работата.

 

Каква е ситуацията в действителност.

 

Русия е на предпоследно място по брой ваксинирани лица на глава от населението към 15 юни 2021 г. Затова Кремъл обсъжда вариант за задължителна ваксинация. На което веднага остро реагира Татяна Москалкова, омбудсман на Русия. Според нея подобна мярка е чиста дискриминация. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна, че аргументите на Москалкова са сериозни и е редно да бъдат задълбочено обсъдени в Щаба за борба с пандемията.

 

ърви по ваксинация са Малта, Израел, Великобритания, Исландия, Унгария, Кипър, Сърбия и др. В Малта и Великобритания ваксинираните са над 42 на сто. В тези страни нямат Путин, но са постигнали поставените цели.

 

Ние и Русия сме последни с около 10 на сто. И Витанов ни съветва да си намерим някой Путин, за да се оправим! Това черен хумор ли е? Или пропаганда от съветски тип?

 

Витанов не приемал и критиките срещу работата на НОЩ, че се взимали политически решения. Всичко било ОК, според него. Освен това нямало как кризата да не се управлява от политиците.

 

Единствената оценка за която й да е работа е резултатът. Управлението на Борисов ни докара до първо място по смъртни случаи и на последното място по ваксинация. Това е оценката! И тя е слаб 2.

 

Преди няколко години главният прокурор тогава Сотир Цацаров подписа договор български прокурори да се обучават в Русия на борба с корупцията при положение, че ние сме първи по тази „дисциплина“ в Европа, а Русия е в челото в световен мащаб…

 

Има неща, които могат да минат за глупава шега, за глупос дори, но има и такива, които миришат на лоша пропаганда. Има какво да се взаимства от Русия, но споменатите не са между тях.

 

БНТ да уточнява като математик, политик, путинист, бойковист или микс от всичките кани Витанов?

 

Витали Роник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар