Борислав Михайлов: Не чувствам никаква вина. Другата седмица ще кажа дали подавам оставка

Боби Михайлов подаде оставка

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Борислав Михайлов подаде своята оставка на днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, предаде Дир.БГ. Оставката идва 11 дни след най-сериозните протести срещу това ръководство на БФС, които се проведоха преди европейската квалификация срещу Унгария на 16 ноември. Тогава се стигна до кървави сблъсъци между фенове и полиция, а центърът на София заприлича на бойно поле.

Недоволството срещу това ръководство на БФС достигна връхната си точка именно на този 16 ноември, като ден по-късно от централата свикаха извънредно заседание на Изпълнителния комитет, на което дойде и така чаканата оставка от Борислав Михайлов.

Що се отнася до членовете на Изпълкома, подаването на оставка е индивидуално решение на всеки един член, като той не е длъжен да се съобразява с действията на своите колеги.

Процедурите около тази оставка обаче не са толкова прости. До 10 дни ще бъде свикан нов Изпълком, на който ще се насрочи дата за Конгрес, когато би трябвало всички регистрирани клубове в страната да изберат своя нов президент.

Именно тогава ще бъде официално приета оставката на Михайлов, а не днес, когато той я подаде.

Приемането на оставката на самия Конгрес означава едно, че Борислав Михайлов няма да може да бъде кандидат за президент. Така след малко над 18 години с Михайлов начело, БФС ще има своя нов президент, което по всяка вероятност ще се случи в последните дни на март 2024.

Още в часовете преди започването на Изпълкома, пред сградата на БФС в „Бояна“ имаше засилено полицейско присъствие, като органите на реда се бяха подготвили и със станалите прословути водни оръдия, използвани активно по време на протестите срещу управлението на централата преди 11 дни.

Припомняме, че това е вторият случай в 18-годишното управление на това ръководство, в което Борислав Михайлов подава своята оставка.

Предишният случай бе през октомври 2019-а, когато непосредствено след европейската квалификация срещу Англия и разразилият се расистки скандал, оставката на Михайлов бе публично поискана от тогавашния премиер Бойко Борисов и министърът на спорта Красен Кралев, като часове по-късно оставката бе факт.

Шест месеца по-късно обаче той промени решението си и оттегли своята оставка, като продължи да управлява БФС до днес, което е вече малко над 18 години след първото му избиране на поста.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар