Богатите швейцарци са си купили F-18 по $50 млн., ние ще плащаме $200 млн. за по-стария F-16

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Официалното посещение на Румен Радев в Конфедерация Швейцария продължава и в петък.

По време на посещение във военно-въздушна база, президентът бе запознат с швейцарските ВВС и остана изумен.
“Богатите швейцарци са си купили F-18 по 50 милиона долара бройката. Ние ще купуваме F-16 на четворна цена. Що за лудост се случва…”

Българският държавен глава  е  в страната по покана на федералния президент Ули Маурер.
Двамата президенти ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Швейцария и ще наблюдават учение„Alpha Scramble“ – бърза реакция за излитане със самолети F18 Hornet, в случай на сигнал за нарушаване на въздушното пространство на страната.

 Президентът коментира вътрешно политическия хаос у нас.
Гражданите трябва да участват във вземането на управленски решения и да имат контрол над политиците, защото без сериозен граждански контрол, политическата класа се отклонява от националния обществен интерес.

Това заяви пред българската общност в швейцарската столица Берн държавният глава Румен Радев. Президентът увери, че решението му по промените в Изборния кодекс ще бъде в интерес на обществото.
„Моят екип работи усилено по въпроса.
Това е изключително важен закон.

От него зависят устоите на нашата демокрация. Само да ви попитам, тук в Швейцария, в тукашния парламент, приемат ли закони в 3 часа вечерта. И така набързо, ударно. Ами нашите ги приемат. Аз не искам за една нощ да кажа – ето този закон мина вето или го пускам. Работи се сериозно, дал съм указания на моя екип и като се върна ще има решение по въпроса.

Но бъдете сигурни, че моето решение ще бъде в интерес на обществото. Когато отслабне възможността на гражданите да оказват контрол върху политическия елит, този политически елит постепенно започва да обслужва своите интереси, а не тези на обществото. Затова не трябва да отстъпваме от силата на представителната демокрация.

Тук при вас дори е пряка демокрация. Това е още по-силна форма на контрол и на участие на гражданите във вземането на решения и в управленските процеси. При нас има откъсване, това е големият проблем на България. Хората трудно влияят на политическите процеси, трудно влияят на механизмите на вземане на решение.“, каза Радев.

 

Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар