Богдан Милчев, експерт по пътна безопасност: Нито Борисов ни чу, нито Янев ни чува

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С какво ще запомним този ден? 

Пикът на болни от COVID ще бъде през този месец, смята главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Ще стигнем максимални нива и след това се очаква да има нормализиране, посочи още той, след участието си в здравен форум, организиран от изданието „24 часа“. На същото събитие здравният министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че към момента не се налага децата в училище да се тестват непрекъснато и не се обмисля закупуване на бързи тестове чрез слюнка. Приели сме риска, че децата ще отидат на училище и ако има болни деца, те ще се изолират, допълни Кацаров.

Няма да удължават повече националното преброяване. Търсят се преброители за големите градове, заради много отказали се. Според представените данни в столичните райони Средец, Студентски град и Триадица физически са преброени само 3 процента от населението, а в цяла София има около 1300 преброителни участъка, които в момента нямат преброители. С най-голям процент преброено население е област Видин – над 93 процента. Най-малък брой домакинства са преброени в областите Сливен и Кърджали – около 65 процента от всички.

Не само ограничаване на скоростта, но и още редица други мерки трябва да се предприемат, преди да говорим за ефективно управление на транспортната система у нас. И кабинетите на Бойко Борисов, и тези на служебния премиер Стефан Янев обаче отказват да ни чуят – още от коментара на инж. Богдан Милчев от Института за пътна безопасност ще чуете в подкаст новините.  


Снимка: БТА

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар