Бог да я прости тази държава и нейния роболюбив народ. Амин.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Главният обвинител обикаля и където срещне богат или неудобен – айде в ареста. Мамицата им, ще въздам справедливост, защото съм божият инструмент! Своите обаче не пипа. Цветанов е невинен, – отчита прокуратурата. Откъм КПКОНПИ Цацаров приглася. Цв.Цв. закупил ултра лукс имот за по 600 евро кв.м., докато всички съседи купували по 2000 евро и нагоре.

Но всичко е законно, според проверяващите. Няма „Апартаментгейт“, – нерви се Цацаров на гадните репортери, които питат, какъв точно доклад е написал и за кого.

 

Иван Гешев – усърдие, амбиции и енергия. Фигаро тук, Фигаро там. Фигаро горе, Фигаро – долу. Без ирония. Навсякъде е: щракат белезници, униформени хвърчат като финикийци, атакуват се офиси, сякаш са турските редути край Плевен. Аргументи и обвинения колкото искате. Но едно е особено натрапчиво: ОПГ. Вълшебната абревиатура на Гешев. Организирана престъпна група! Тя храни него, Специализираната прокуратура и Специализираният съд. Но най-много робовладелците. И водят епична борба с корупцията. Херкулес, който изрива Авгиевите обори. Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря. Такъв е законът.

 

Щеше да е прекрасно, ако беше вярно.

 

В БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС СЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ЕДИН НАЧИН.

 

Той включва:

 

Даване на подкупи – правило №1. По цялата верига.

 

Без „политически чадър“ няма голям и среден бизнес. Правило №2.

 

Правило 1-3: От всяка обществена поръчка между от 50 до 80 на сто от сумите се връщат.

 

Големите компании разчитат предимно на поръчки и пари от бюджета. Затова управляващи и политици са им скъпи. Много СКЪПИ.

 

Ако някой не спазва „правилата“, отиват униформени, качулки, прокурори, ченгета, данъчни, КПКОНПИ – да му обяснят, че се е объркал нещо. И той плаща. Ако няма парите, тегли кредити и пак плаща. Ако не е достатъчно – прехвърля фирмите и бизнеса си на посочено лице от Робовладелеца. Ако спомене закона – повдигат му обвинение и става член или ръководител на ОПГ. Ако не достигат хора за “тройката” – пишат жената и децата.

 

Следва медиен лайнян водопад върху изпадналия в немилост, близките му, партньорите му. Медийните роби това работят.

 

В размазването се включват МВР, ДАНС и всякакви секретни, тайни, потайни и национални служби. За да се види цялата мощ и другите да треперят. Педагогическа поема.

 

Пачките, които показват репортажи в офиси, кутии от обувки, каси, кашони и пр. не са пари за „черни“ дни. За депутати, магистрати, ченгета, контролни органи, чиновници, министри и нагоре. За тях са. Месечни такси, подкупи, мазнинка – както искате ги наречете.

 

Действа се избирателно, наказателно, брутално, примитивно, по поръчка. Такава е философията на робовладелския строй. С елементи на хитлеро-сталинизъм.

 

Робовладелците са щастливи и честити. Случиха на търпелив до дебилщина народ! Няма въстания, няма Спартак, нито Бардоквата. Робовладелците спокойно ще усвоят задаващите се 12 милиарда евро от ЕС за преодоляване на кризата от пандемията и никой няма да гъкне, камо ли да попита къде и за какво ще се харчат.

 

Ще кажете: робите не са имали права. А вие имате ли права? На хартия… Даже Конституция имаме – браво. На кой му пука?

 

Ако има определения, които нямат нищо общо с нашия народ, това са: мъдър, свободолюбив и смел. Талантлив, може би, но нахалост… Най-много харесва мъката, защото се открива в нея като жертва и окайва горко съдбата си. Ама не е съдба, драги роби, предумишлено престъпление от страна на робовладелците е.

 

Такова е положението в нашата слънчева страна. Помощ отвън няма да дойде. Нито в Америка, нито в ЕС вярват, че робството е възможно в съвременен вариант пък и викат: Да се оправят сами. Но ние не се оправяме сами. Може и да искаме, но не можем.

 

Гешев знае, че трябва да арестува авторите на демократично робовладелския строй у нас. Не жертвите. Жертвите са принудени да спавят наложения ред. Но на Гешев му харесва в този строй – дали са му камшик.

 

Бог да я прости тази държава и нейния роболюбив народ. Амин.

 

Д-р Димитър Попкутуев

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар