Божанков: Кредит на доверие на проектокабинета на ИТН или нови избори – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Божанков: Кредит на доверие на проектокабинета на ИТН или нови избори

стоп кадър, bgonair

“Продължаваме да държим на подписан ангажимент от страна на ИТН. Нека мандатоносителят да намери правилния формат. Предвид постигнатите преговори Националният съвет на БСП ще вземе решение… Има две линии на действие – или да дадем кредит на доверие на това управление, или още сега да решим да изпратим държавата на нови избори“. 

Това каза пред БНР Явор Божанков от БСП. Той посочи, че БСП е “единствената политическа сила, която се държи държавно отговорно”

В предаването “Политически НЕкоректно” Божанков допълни: 

“Държавата навлиза в сериозна политическа и парламентарна криза и то на фона на идваща нова Covid криза. Нещата са сериозни и скоро цели икономически сектори ще започнат да искат конкретни решения”. 

Той припомни мнението на БСП, че “персоналният състав на Министерския съвет е важен“. 

“По отношение на правосъдното министерство видяхме рокада. Тя целеше да тушира напрежението между ДБ и ИТН. Важен е ангажиментът за правосъдна реформа – реформа на цялата система, а не само да се затворят спецсъдилищата, съдебен контрол върху актовете на прокуратурата. Имаме ясна визия, служебният кабинет в тази посока работи усилено. Имаме конкретни и важни задачи“. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар