Божидар Божанов предупреди за нов вид измама: „Министърът ме праща…“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За нов вид измама предупреди министърът на електронното управление Божидар Божанов. Той написа във Фейсбук, че през последната седмица от няколко места е чул за хора, които твърдят, че ги е изпращал или че са му близки, за да уреждат кадруване, поръчки и схеми.

„В последната седмица чух от няколко места за хора, които твърдят, че аз ги изпращам или че са ми близки. В нито един от случаите дори не бях чувал за тези хора, камо ли да го изпращам.

„Министърът ме праща“ е стандартен интригантски подход и вероятно се случва постоянно, но използвам началото на мандата, за да отбележа, че ако „пращам“ някого, ще е недвусмислено – ще бъде в списъка на съветници и експерти, които ще обявим на сайта на министерството, когато създадем такова след месец.

Предполагам, че в мътната политическа среда от последните десетилетия, е било съвсем очаквано министър да изпраща странни лица, за да му уреждат кадруване/поръчки/схеми. И съответно като се появи някой, дето го „праща министърът“, човек си казва „е, нищо ново под слънцето“.

Ако някой някъде „изгрее“ от мое име и не е част от политическия ми кабинет, и вместо за реформи иска да говори за назначения или уреждане на поръчки, ми сигнализирайте“, написа министърът.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар