Бойколандия: Глобиха шофьор с 200 лева, който спукал гума заради трап на пътя

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С 200 лева бе глобен шофьор от Пловдив, който спукал гума заради огромен трап на пътя между град Раковски и село Шишманци.

От Пътна полиция приели, че водачът се е движел с несъобразена с пътните условия и релефа на пътя скорост, поради което влязъл в язва на пътното платно и допуснал птп с материални щети, пише Монитор.

Шофьорът обаче не се примирил с издаденото му на 1 юни 2018 г. наказателно постановление и в законния срок го обжалвал пред Районния съд в Пловдив.

Неприятната за него случка станала на 9 май м.г. около 22:20 часа на третокласния път в община Раковски. Човекът шофирал „Мерцедес Е 240”, който бил застрахован.

За да може застрахователите да покрият щетите, на мястото били извикани пътни полицаи.

При пристигането си те установили, че водачът е спукал гума. След това видели, че на пътното платно има голяма дупка, като шофьорът им заявил, че не успял да я избегне поради разминаване с друг автомобил.

Свидетелите по делото твърдели, че пътят бил сигнализиран за неравности с табела на около 3 километра от произшествието. Фаталният трап обаче нито се виждал в тъмното, нито в близост с него имало друга табела или пътна сигнализация, която да предпази шофьорите от произшествия. Заради това, а и защото в съдебна зала не бил доказано твърдението за несъобразената скорост, преди дни съдът отменил наказателното постановление. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар