Бойколандия: Едва 9 души, осъдени за корупция, лежат в момента в затворите в страната. Всички те са дребни риби.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Едва 9 души, осъдени за корупция, лежат в момента в затворите в страната. Всички те са дребни риби – повечето са шофьори, които са се опитали да подкупят проверяващите ги полицаи, за да не им бъде съставен акт за нарушение. Сумите, които са се опитали да дадат, не са големи – между 10 и 50 лв.

Тази картина разбива на пух и прах мита, че у нас се преследва корупцията по високите етажи на властта.

Най-сериозните случаи са два – на служители от фонд „Земеделие“, подкупвали земеделски производители, както и казус с надзирател и частен охранител, които вземали пари от затворници, за да им осигурят привилегировано отношение.”, съобщава “Сега”, цитиран и от други медии.

Благата вест е в хармония с очакванията един зам.-председател на управляващата партия и шеф на парламентарната и група да бъде целия в бяло. А вторият аспект на новината е още по-оптимистичен – след като в една държава с население около 6. 5 млн. души само 9 са доказано корумпирани и ефективно осъдени, значи корупция няма.

Не може да се говори и за усещане за корупция!

И би следвало всичките му там специализирани органи, комисии и пр. структури тутакси да бъдат разпуснати, защото бадева ядат народната пара.

Любо Кольовски, Фейсбук

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар