Бойколандия: Заплашват журналист със смърт заради скандални разкрития

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Журналистът Христо Гешов е получил заплахи след излъчен репортаж във врачанското издание “Зов нюз”.

Гешов е работил върху разследване за незаконна ВиК инсталация в курортния комплекс “Чифлика” край Троян.

“Започнаха с анонимни обаждания. Директно ми се казваше, че “тези глупости трябва да изчезнат от публичното пространство”. Започна псуване и заплахи как ще бъда разчекнат”, разказа Гешов пред Свободна Европа.

Според излъчения репортаж фирма на бивш общински съветник, приближен до кмета на община Троян Донка Михайлова, задължава местния бизнес в село Чифлик да подписва договори за наем на тръби.

“В курортен комплекс “Чифлика” няма общинска ВиК инсталация, а такава, чиято собственост не е ясна. Защо общината не е изградила ВиК инсталация, така че парите, които плащат хората, да отиват в общината, а не в джоба на частен инвеститор, пита журналистът. Малко след излизането на материала в няколко интернет сайта се появили публикации срещу “Зов нюз”, според чиито твърдения изданието публикува фалшиви новини.

Още при заснемането на репортажа екипът бил предупреден, че “ще си има проблеми”, каза пред Свободна Европа главният редактор на “Зов нюз” Мария Димитрова.

“Твърдеше се, че някой ни плаща да публикуваме такива разследвания”. “Ако не сваля до половин час предаването си и не спра да ровя по темата, червата ми ще бъдат влачени по троянските улици”.

Христо Гешов е получил съобщения с подобни заплахи във Фейсбук.

В момента екипът на предаването подготвя жалба до полицията и планира да сезира прокуратурата, за да я запознае със своето разследване.

Кметът на Троян Донка Михайлова, както и Светослав Дочков, за когото се твърди, че събира таксите за ползването на тръбите в село Чифлик, не бяха открити за коментар.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

  • Няма ли кой да протече червата и разчекне мутрите от ГЕРБ, ДПС, ВМРО АТАКА и т.н. и т.н. нагли крадци и мошеници ??? Не търпят истината !!! Нямат страх от Бога !!! Но краят на всяка мерзост е наближил. Много скоро Господ идва със святите Си ангели и ще въздаде на всеки според делата му !!!

  • Защото в Норвегия такива като Боко, не ги търпят. Такива са в затвора!!!

Вашият коментар