Бойколандия: Полицаи пребили момче, защото не им повярвал, че са полицаи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

19-годишно момче от Карлово се оплака от полицейско насилие, съобщи Нова.

По думите на момчето всичко станало в петък, 22 март, около 20.30 часа. Тогава Петър се прибирал към дома си, когато по пътя го настигнал автомобил, от който слезли двама непознати мъже. Тогава момчето се изплашило и побягнало, защото си помислило, че искат да го оберат, а полицаите били цивилни – не носили униформа, нито били с патрулка.

“Не разбрах, че това са полицаи. Шофьорът слезе и ми каза да си дам документите за проверка. В следващия момент си показа значката, но за мен това не бяха истински полицаи. Не носеха униформи. Приличаха на крадци.Започнах да бягам. Чух щракване на пистолет. Бутнаха ме на земята и започнаха да ме обиждат и бият. След това дойдоха хора, които ми помогнаха”, разказва младежът Петър Маринов.

Бащата на момчето е адвокат. Той е извадил медицинско на сина си за нанесените травми и е подал сигнал в полицията и прокуратурата.

Версията на полицаите – момчето оказало съпротива при проверка за притежание на наркотици. Момчето дори нанесло лека телесна повреда на един от полицаите.

Счупили му челюстта с ритник в главата

Наблюдаващият прокурор по случая Димитър Димитров заяви, че по случая се извършва проверка. “Разпитват се както полицаите и Петър, така и други лица, които са били в района. Момчето е било проверено случайно. Действително те са били цивилни. По време на задържането му, момчето отново е оказало съпротива. Тогава е била причинена и телесната повреда на полицая. Момчето е било освободено след около 2 часа”, каза той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар