Бойколандия: Салам убил трима в Германия се е продавал свободно у нас в магазините

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

366 кг отровни колбаси, внос от Германия са засечени у нас, обявиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Това е станало възможно след като е била получена нотификация по Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи на Европейската комисия (RASFF) за възникнала хранителна инфекция в Германия.

Заразяването на саламите с опасната бактерия Listeria monocytogenes е отнело живота на трима души във ФРГ и е причинено от месни продукти на фирма Wilke.

Няколко десетки души са постъпили в болница заради хранително отравяне, причинено от бактерията във въпросните колбаси.
В една от големите търговски вериги в България (METRO) са били разпространени продукти на Wilke, от видоведете: Салам пеперони слайс, Aro Pizzasalami, Aro Peperonisalami и Chef Pizza Salami sliced в опаковки по 1 кг, уточниха от БАБХ.
Незабавно са извършени проверки в централния склад на фирмата получател и във всички магазини от търговската верига в страната. Наличните количества са спрени от реализация и са насочени за унищожаване.
Според германското издание FOKUS компанията Wilkeе е установила бактерията, но е крила за това, което тя може да предизвика.
Медиите в Германия твърдят, че колбаси на фирмата е продавано на повече от 200 фирми в ЕС. Към момента срещу управляващия директор на компанията тече Wilke разследване за убийство поради небрежност.
Междувременно от МЕТRО България обявиха, че изтеглят продукт на компанията Wilke – пикантен салам, като предпазна мярка
Ето и цялото им събщение:
Уважаеми клиенти,
МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД винаги обръща специално внимание на безопасността и качеството на предлаганите продукти, което е основен принцип на стратегията на компанията.
Моля да имате предвид, че МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД изтегля от продажба следния продукт като предпазна мярка: 200145 1КГ САЛАМ ПИКАНТЕН СЛАЙС METRO CHEF.
Причината е потенциално наличие на Listeria monocytogenes извън законово установените норми за този продукт. МЕТРО винаги отдава изключително значение на здравето и сигурността на своите клиенти и въпреки, че в момента все още нямаме резултати от лабораторни тестове за съответното съдържание, решаваме да предприемем тази предпазна стъпка незабавно.
Затова любезно Ви приканваме в случай, че сте закупили продукта, да не го консумирате и по възможност да го върнете в удобен за Вас МЕТРО магазин. Ако препродавате продукта, Ви молим да информирате също своите партньори/клиенти.
Ние ще възстановим напълно заплатената от Вас сума за закупеното количество, като, моля, свържете се с някой от нашите магазини до 31.10.2019 г.
Извиняваме се за причиненото неудобство и Ви благодарим предварително за оказаното съдействие. От Ръководството на МЕТРО Кеш енд Кери България.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар