Бойколандия: Установиха нарушения за стотици хиляди левове в пет ГЕРБ общини

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Държавната финансова инспекция установи нарушения при обществените поръчки за стотици хиляди левове в пет от общо 125 проверени общини.

Това се вижда от отчета за резултатите от приключилите проверки през третото тримесечие на 2019 г., предава Дневник Вредите от нарушенията при обществените поръчки в община Балчик са за 386 хил. лв. от общо проверени 14 млн. лв.

В града е проверено изпълнението на проект за претоварена станция за твърди битови отпадъци, който е с еврофинансиране. В община Бургас вредите се изчисляват на 247 хил. лв. при общо проверени договори за 94 млн. лв.
Те са по възложена през 2016 г. поръчка за саниране. В община Камено са открити вреди за 328 хил. лв., в община Стражица – 339 хил. лв. , в Стрелча – 102 хил. лв. Проверени са общо 140 обекта – държавни институции, общини, болници, компании. Електроенергийният системен оператор е провел неправилно две обществени поръчки на стойност 14 млн. лв., от които не са установени вреди.
Общият размер на проверените в държавното дружество обществени поръчки е 138 млн. лв. Проверката е била за законосъобразност на отчетени през 2017 г. разходи за строителство, доставки и услуги. Пред “Клуб Z” от компанията са казали, че това е станало при предишното ръководство.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар