Бойколандия: Фабрика за асансьори от “Осемте джуджета” е разграбена и предадена за скрап

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Фабриката за асансьори на бизнесмена Илия Златанов, който твърди, че е бил изнудван от бившия следовател Петьо Петров, е била разграбена. Машините са нарязани и предадени за скрап. Това обявиха във фейсбук самият Златанов и адвокатът му Грета Ганева.

Става дума за втората производствена база на предприятието “Изамет”. Тя се намира в София, в района на Гара Искър. Другият завод е в Дупница.

Не е ясно кой е изнесъл техниката. Според Ганева и тази фабрика е била охранявана от фирмата “Делта Гард”. По думите ѝ те са напуснали сами, защото не са имали правно основание, на което да останат. Не е търсена помощ от институции.

Вероятно си мислите, че веднага сме сезирали полиция, прокуратура и пр. Преди години, това щеше да е първото, което щях да предприема. Вече пазя клиентите си от тях. Разбирате ли до къде сме стигнали?“, написа тя във фейсбук.

Окупация

Според Залатанов фабриката му е била окупирана в продължение на 14 месеца. Той твърди, че държавата е пазила частните охранители до последно.

Нарязано на скрап и разхвърляни скъпи материали на снега“, описа той какво е заварено във фабриката.

 

 

Златанов е в чужбина от миналата година. Той твърди, че е бил заплашван и изнудван от бившия следовател Петров и хората около него, които пък се ползвали с протекцията на висши прокурори. Златанов казва, че е потърсил помощш от Петров, защото бил в конфликт със сина си. Бившият следовател обещал да му помогне, но след това започнал натиск за прехвърляне на фирмени дялове и заплахи.

Бизнесменът казва, че с помощта на прокуратурата жената на Петров – Любена Петрова – му е отнела около 35 килограма злато.

Историята бе разказана от “Антикорупционния фонд” миналата година. Пред тях Златанов обясни, че Петров правел срещите си в ресторант “Осемте джудета” на ул. “Шандор Петьофи” в столицата.

След разкритията му прокуратурата обяви, че проверява случая, но след това не е давана никаква информация. Преди дни се разбра, че полицията издирва Златанов, но не заради твърденията му за изнудване, а защото иска да изследва подписа му по друго дело.

Миналото лято адвокатите на Златанов се опитаха да влязат и в другото предприятие в Дупница. Местната полиция им отказа съдействие и те не бяха допуснати. Малко по-късно охранителите сами си тръгнаха.

И шкурките са изнесени

Според Ганева всичко от базата на Гара Искър е изнесено. Тя публикува снимки, на които се виждат отворени каси, разхвърляни офиси, пуст двор и празни кашони.

 

 

Всичко беше изнесено. И шкурките даже. Чиста проба вандалщина! Без нищо да се бута, може успешно да мине за декор за филм за война“, написа тя.

Според нея фабриката няма как да работи, а щетите в момента се пресмятат, защото става дума за много скъпи машини.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар