Бойколандия: Хора умират по стълбите на болниците, умират в линейки, няма кой да ги приеме

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В момента сме в ситуация на пълен хаос. За съжаление нашите тези, виждания и предложения за централизиране на подхода на управлението на тази криза не са разбираеми от управляващите, прехвърлят се отговорности и няма ясен протокол.

Това заяви в ефира на Българската национална телевизия Иван Иванов от БСП. Той категорично заяви, че опозицията не е съгласна с политиката на правителството за преодоляване на кризата.

 

Той припомни и за плана за работа по време на епидемия, който е изготвен още през 2006 г.

 

“Там има ясна отговорност за министър-председател, за министри, за заместник-министри, протокол за всяка една ситуация. Вместо това управляващите хвърлят държавата в хаос и създават паника сред гражданите. Хаосът е пълен, хората са изплашени. Умират по стълбите на болниците, умират в линейки, няма кой да ги приеме. Г-жа Дариткова каза, че трябва да се прецизират текстовете в закона за здравето, какво точно означава това“, попита депутатът от БСП.

 

По повод тежката ситуация с болницата в Шумен Иван Иванов заяви, че държавата трябва да си влезе в ролята като дари необходимите средства за поддръжка, да се осигурят необходимите медикаменти, които липсват към днешна дата, да се работи централизирано, и да се носи отговорност по веригата.

 

“Държавата трябва да пренасочи медици от други места, защото Шуменската болница е препълнена, няма къде да ги слагат, няма с какво да ги лекуват тези хора, а заболеваемостта е висока”, заяви той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар