Бойколандия: 12 часа Каролев лежи разкъсан, докато чака помощ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С безупречна екипировка икономистът Владимир Каролев смело се спуска сам по снежните Бъндеришки улеи. Планът му е да мине към Малка Тодорка и да изкачи Вихрен. Слънцето пече и започва да омекотява снега. Под пухкавия прах се отварят поточета и водни улеи, съобщава вестник „168 часа„.

Бялата пудра става нестабилна и хлъзгава. Всичко върви по план, докато финансистът не се понася по ръба на един от улеите. В продължение на 400 м се търкаля по стръмен терен.

Преминава през ледени блокове от стари лавини, скали, камъни, храсти и клекове.

Приземява се в страничен циркус на 2300 м. надморска височина. Каската му излита на 30 м от него. По време на фаталния полет чупи глезена, ребрата и черепа си. Наранява тежко гръдния си кош, но травмата в главата му е още по-сериозна. Вътрешните му органи също са наранени и разкъсани. В продължение на 12 часа Каролев лежи обездвижен, докато чака помощ. С невероятен късмет и съвсем случайно го намират в безсъзнание с едва долавящи се дишане и сърдечна дейност.

Той все още е в тежко състояние. Това е последната информация, която съобщиха от „Пирогов“ до редакционното приключване на броя.

Мултидисциплинарен екип работи денонощно, за да върне Каролев към живота, но на този етап никой не може да даде дори малка надежда.

Финансистът остава за лечение в Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Клиниката по неврохирургия.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар