Бойкот и липса на кворум оставиха нерешен казуса с Панаира в Пловдив

Бойкот и липса на кворум оставиха нерешен казуса с Панаира в Пловдив

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сесията на Общинския съвет в Пловдив беше провалена, след като не беше събран кворум за провеждане на насроченото за 3 януари заседание. Съветниците от ГЕРБ и БСП бойкотираха заседанието.

Само 19 общинари присъстваха в залата, поради което не се състоя извънредната сесия, на която трябваше да бъде гласувано дали Община Пловдив да приеме акциите на Варна в дружеството- собственик на Международния панаир – „Пълдин туринвест“.Въпреки че съветниците на ГЕРБ отсъстваха, тук беше кметът на Пловдив Здравко Димитров.


В същото време граждани се събраха на протест пред сградата на Съвета с плакат с надпис „Въздържал се“ е равно на „Гергов продал се!“

Специално за заседанието в залата на ОбС-Пловдив пристигнаха лидерът на ДБ Христо Иванов и депутатите Ивайло Мирчев и Йордан Иванов. От партията наричат сделката „кражбата на века“, като имат обструкции най-вече заради личността на Гергов, който е почетен консул на Руската федерация в града и според формацията прокарва руски интереси.


Снимка: БТА


Снимка: БТА

Пред медиите Христо Иванов обвини, че гласуването „е много важен тест за всички заявки за евроатлантизъм“.


Снимка: БТА

„Защото в този казус се вижда много ясно – руското влияние и корупцията се обединяват в България, за да спират развитието на страната. И ще търсим за този казус отговорност на национално ниво от ГЕРБ“, заяви съпредседателят на ДБ, който обвини, че ще държи лично отговорен Бойко Борисов, въпреки че именно общинските съветници на ГЕРБ бяха част от бойкотиращите.

„Всеки носи лична отговорност за действията си, коментира липсата на общински съветници кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той припомни предложението на Георги Гергов, но не заяви категорично дали го одобрява. „Панаирът си е на пловдивчани и си остава тук“, допълни кметът.


Снимка: БТА

Това е трети опит за гласуване по казуса. Първия път „за“ гласуваха само от групата „Автентична лява БСП“. До обрата в позицията на ГЕРБ и останалите четирима се стигна след писмо на Гергов до съветниците, в което обещава, че ако бъдат приети акциите на Варна, той ще дари 6 декара земя в панаира за изграждане на опера в града и 2% от акциите на „Пълдин туринвест“, за да не загуби Пловдив дела си в него. На 3 януари обаче съветниците от ГЕРБ и БСП попречиха на узаконяването на сделката.


Снимка: БТА

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар