Бойко Борисов: Ако трябва ще сваляме руски военни самолети

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов участва в извънреден форум на лидерите на държавите подписали северноатлантическия договор (Държавите-членки на НАТО)

На извънредната среща на НАТО се събраха лидерите на изпълнителната власт на всяка държава от съюзническия договор.

Повод за тази извънредна среща е повишаващото се напрежение в Сирия с възможен въоръжен конфликт между САЩ и Русия.

Ескалацията на напрежението там се получи след като в последния град контролиран от терористите в Сирия беше извършена химическа атака.

Докато Русия държи международната общност да извърши разследване на случая, президентът на САЩ заяви готовнст да нападне Сирия и дори Русия, ако защитава сирийския режим.

Докато Гърция заяви желание да запази неутралитет в този конфликт, Турция и България защитиха позицията да не допускат руски самолети над територията си.

Пред съюзниците Бойко Борисов изказа мнението на българския народ:

При локален въоръжен конфликт между НАТО и Русия България ще запази позицията си като съюзник на САЩ и ще изпълнява ангажиментите си. Няма да позволим руски военни да преминават през нашата държава за да достигат до Сирия. Ако трябва ще сваляме руски военни самолети!

Дали българският народ ще подкрепи това изявление на премиера или то ще бъде поредната причина българите да не подкрепят Бойко Борисов и ГЕРБ все още е рано да се каже.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар